Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Zaujímavosti

RECEPT: Lahodný pudingáč

Jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Pripraviť ho dokážu všetci.

Na cesto potrebujeme:

  • 450 g hladká múka
  • 200 ml vlažné mlieko
  • 80 g práškov cukor
  • 3 lyžice mäkké maslo
  • 1 kocka droždie
  • 2 bielky
  • štipka soli

Na plnku potrebujeme:

  • 150 g krupicový cukor
  • 150 g mäkké maslo
  • 300 ml studené mlieko
  • 1 čokoládový puding
  • 5 lyžice holandské kakao

Postup:

Plnku si pripravíme nasledovne:

  1. Do hrnca pridáme studené mlieko do ktorého pridáme preosiate kakao, pudingový prášok a cukor.
  2. Za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme, až kým nám nevznikne hustý puding.
  3. Keď je puding hotový, necháme ho vychladnúť.
  4. Do vlažného pudingu pridáme mäkké maslo, ktoré sa nám v pudingu roztopí.
  5. Puding prikryjeme fóliou a necháme ho poriadne vychladiť v chladničke. Fólia nám zabezpečí, že sa na pudingu nevytvorí kožka.

Cesto:

  1. V miske zmiešame múku, práškový cukor, mlieko, mäkké maslo a rozdrvené droždie.
  2. Do misy pridáme vyšľahaný sneh z 2 bielkov, ktorý sme si vyšľahali spoločne so štipkou soli.
  3. Cesto musíme miesiť, až kým sa nezačne oddeľovať od misky.
  4. Ak sa spraví tuhé cesto, môžeme ho zriediť trochou vlažného mlieka, ktoré pridávame postupne, najlepšie po lyžičkách.
  5. Cesto si ihneď dáme na pomúčenú dosku, a ešte ho trocha rukami premiesime.
  6. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré rozvaľkáme asi na 0,5cm hrubé obdĺžniky.
  7. Všetky 4 časti cesta potrieme 4 lyžicami čokoládového pudingu a cesto následne zrolujeme.
  8. Dve zrolované cestá na jednom konci spojíme a prepletieme ich jedno cez druhé.
  9. Vzniknuté 2 záviny preložíme na plech vystlaný papierom.
  10. Záviny potrieme roztopeným maslom.

Záviny pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.