Obľúbenú nátierku dokážu pripraviť aj šikovné deti. Postup je veľmi jednoduchý.
Na nátierku potrebujeme:
- 300 g lieskové orechy
- 120 g holandské kakao
- 240 g trstinový cukor
- ½ čajová lyžička soľ
- 1 polievková lyžica kokosový alebo slnečnicový olej
Postup je jednoduchý:
- Orechy vysypeme na plech, ktorý vložíme na 10 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
- Po upečení orechy dáme do utierky. Horúce orechy šúchame v utierke, aby sme ich zbavili šupky.
- Orechy zbavené šupky dáme na plech a dáme ich opäť piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov dozlatista.
- Po upečení necháme orechy vychladnúť.
- Vlažné orechy preložíme do mixéra, pridáme k nim všetky ostatné suroviny. Všetko spolu zmixujeme, až kým nebude hmota hladká a lesklá.
- Ak mixér nebude vládať mixovať, pridáme ešte lyžicu oleja.
Prajeme dobrú chuť.