Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Zaujímavosti

RECEPT: Focaccia s olivami

Focaccia je v Taliansku veľmi populárna. Môže sa jesť samostatne, alebo sa použiť ako príloha k mnohým jedlám.

Na Focacciu budeme potrebovať:

  • 500 g hladká múka
  • 300 ml vlažná voda
  • 20 g čerstvé droždie
  • 1 čajová lyžička soľ
  • 1 čajová lyžička cukor
  • olivový olej
  • 250 g čierne olivy bez kôstok

Postup:

  1. Z droždia, cukru a vody pripravíme kvások.
  2. V miske zmiešame múku, soľ, 50 ml olivového oleja.
  3. K zmesi pridáme pripravený kvások.
  4. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa musí odliepať od stien misky.
  5. Do cesta pridáme polovicu olív, ktoré sme si narezali na menšie kúsky.
  6. Cesto pomúčime a prikryjeme utierkou.
  7. Cesto necháme kysnúť približne 50 minút.
  8. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a preložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
  9. Zvyšok olív zatlačíme do cesta.
  10. Cesto pokvapkáme olivovým olejom, prikryjeme utierkou a necháme ešte kysnúť približne 30 minút.

Focacciu pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch približne 30 minút do zlatohneda.

Prajeme dobrú chuť.