Hľadáte niečo, čo bude netradičné, no použijete na to domáce suroviny, ktoré máte hneď po ruke? Tento recept na pečené zemiaky to spĺňa.
Budeme potrebovať:
- 5 ks veľký zemiak
- 155 g feta syr
- 100 g slanina
- pohár baby špenát
- 1 vajce
- 75 g strúhaná mozzarella
- čierne korenie
- soľ
Postup:
- Zemiaky si umyjeme a neošúpané ich predvaríme do polomäkka.
- Keď ich budeme mať uverené, prekrojíme ich na polovicu a vydlabeme.
- Vnútro zemiakov si v miske zmiešame so soľou a korením.
- K vnútru zemiakov pridáme feta syr a opraženú slaninku, ktorú sme si nakrájali nadrobno.
- Pridáme nakrájaný baby špenát a vajce.
- Všetko dôkladne premiešame.
- S pripravenou zmesou naplníme zemiaky.
- Naplnené zemiaky posypeme strúhanou mozzarellou.
Zemiaky pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, pokiaľ nie sú svetlohnedé na povrchu. Zapečené zemiaky môžeme podávať s kyslou smotanou.
Prajeme dobrú chuť.