Na svete neexistuje človek, ktorému by sa nepripálil hrniec. Stačí dlhšie ohrievať mlieko, nepomiešať omáčku, prehliadnuť vyparenú vodu z hrnca a na dne zostane poriadna pripálenina, ktorá sa nedá jednoducho vydrhnúť.
S týmto problémom vám nepomôže ani umývačka riadu. Aj tá najlepšia gazdiná má s týmto problém. Stačí chvíľka nepozornosti a pripálenina je na svete. Hrniec nemusíte vyhadzovať.
Ako však vyčistiť pripálený hrniec? Na vyčistenie pripáleného hrnca vám stačia len dve základné suroviny.
Zabudnite na prvoplánovú drôtenku. Stačí vám destilovaný biely ocot. Ak chcete dosiahnuť väčší efekt, pripravte si aj jedlú sódu.
Ocot zmiešajte s vodou v rovnakom pomere. Pripravený roztok nalejte do poškodeného hrnca do výšky asi centimeter nad pripáleninou. Hrniec dajte potom na sporák a priveďte tekutinu do varu. Tekutinu nechajte v hrnci vrieť päť až desať minút. Prvé účinky uvidíte hneď. Po desiatich minútach by sa mala pripálenina vznášať na hladine. Hrniec následne umyte klasickým saponátom.
Ak chcete docieliť ešte väčší efekt, pridajte jedlú sódu. Sódu pridajte v momente, keď dáte hrniec zo sporáka preč. Sóda bude šumieť.