Žlté jablká patria medzi menej časté odrody ako zelené alebo červené.
Zelené, červené a žlté jablká majú rovnakú nutričnú hodnotu a rovnaké množstvo kalórií.
Jablká obsahujú vlákninu a prírodný cukor, čo z nich robí dobre a ľahko stráviteľnú potravinu. Žlté jablká budeme vo všetkých kútoch sveta hľadať márne. Údajne sa radia medzi tie najkalorickejšie.
Žlté jablko s priemerom 5 cm má približne 95 kalórií. Jablko neobsahuje tuk, ktorý by prispieval k celkovej kalorickej hodnote. Jablko obsahuje len sacharidy, ktoré sú vo forme vlákniny a prírodných cukrov. Sacharidy tvoria skoro 100 percent kalórií žltého jablka. Jedno žlté jablko má v priemere asi 21 g sacharidov , 4 g pochádzajú z vlákniny.
Jablko nešúpte
Jablká sú výborná sladká desiata, ktorú si môžete dať kedykoľvek počas dňa. Veľa ľudí si z jablka zvykne odstraňovať šupku. Šupka obsahuje množstvo cenných živín a energiu. Kalórie, ktoré sú v šupke pochádzajú zo zdravých sacharidov.
Sušenie
Sušenie jabĺk je známe už po stáročia. Sušením si zachováme jablká na neskoršie použitie, konzumáciu. Voda je z jabĺk počas sušenia odstránená. Sušené jablko je ľahké, má koncentrovanejšie živiny a je bohatšie na energiu. Jablko je menej citlivé na mechanické poškodenie ako čerstvé jablko.