Stačí si len vybrať, na ktorý máte chuť.
Karfiolový krém
Karfiol si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Tie ohrejeme s maslom a olivovým olejom do zlatista. Zaleje vývarom a počkáme, kým prevrie. Do hrnca pridáme tri hrnčeky mlieka a necháme prevrieť, dochutíme korením a soľou. Postupne pridávame uvarený karfiol aj so šťavou. Potom spolu všetko rozmixujeme dohladka. Na dochutenie môžeme pridať listy petržlenovej vňate a pomixovať.
Šalát s údeným lososom
Lososa si rozoberieme na plátky a okoreníme. Celé avokádo si nakrájame a pokvapkáme trochou citrónovej šťavy. Nakrájame si dve malé cibuľky, jednu veľkú papriku, osolíme a spojíme s pokrájanými šalátovými listami. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme odstáť. Pridáme bylinky podľa chuti, lososa, trochu citrónovej šťavy a premiešame. Na záver pridáme avokádo a dokoreníme.
Lúsky na paradajkách
Lúsky (mrazené alebo z konzervy) si nakrájame na menšie kúsky spolu s paradajkami. Očistíme si jednu cibuľu a spolu s trochou slaninky opečieme na panvici. Pridáme paradajky, dochutíme a chvíľu podusíme. Pokrájame na drobno cesnak a s fazuľkou pridáme na panvicu. Prilejeme vodu a dusíme, dokým fazuľka nezmäkne. Môžeme podávať s bagetkou alebo iným pečivom alebo k mäsu.