Výborná omáčka, ktorú rýchlo a jednoducho pripravíte
Budeme potrebovať:
- 1 pl masla
- 1 pl oleja
- 1 ks cibule
- 300 g čerstvých húb
- ½ kávovej lyžičky mletej rasce
- ½ kávovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 liter vývaru (bujón alebo voda)
- 180 ml smotany na varenie
- 2 pl hladkej múky
- Soľ, cukor, ocot podľa chuti
Postup:
Maslo a olej rozpálime v hlbokej panvici s cibuľkou. Podusíme a pridáme umyté a nakrájané huby. Okoreníme, pridáme rascu. Zalejeme vývarom a necháme variť nezakryté cca 30 minút. Nezľaknite sa, omáčka stratí asi tretinu objemu. Vtedy pridáme zátrepku zo smotany a múku. Povaríme ďalšie 4 minúty. Potom omáčku odstavíme a osolíme / dokoreníme podľa chuti, prípadne pridáme trošku octu. Hotovú omáčku podávame s knedľou alebo cestovinami.