Káva patrí k neodmysliteľným ranným rituálom pre väčšinu z nás. Pridaním škorice si ju nielen že spestríte, ale vášmu telu dodáte aj potrebné živiny?
Postačí len štipka
Dobrou správou na úvod je, že pridaním škorice (stačí len ¼ ČL) do kávy, znížime jej nutričnú hodnotu o cca. 60 kalórii. Zároveň, ju môžeme použiť ako alternatívne sladidlo za cukor alebo smotanu, ktoré našej kávičke rovnako tak priťažia.
Odmenou za to vám bude stabilná hladina cukru vo vašom tele, pričom v prípade, že si takúto kávičku doprajete aj po chutnom obede, tak dôjde zároveň aj k spomaľovaniu žalúdočného vyprázdňovania. Hravo tak vydržíte s ďalším jedlom do prípadného olovrantu, resp. večere.
Koniec studeným končatinám
Potešíme aj všetkých tých, ktorí majú počas dňa problémy s ,,ľadovo“ studenými končatinami (končeky prstov na rukách aj nohách), kedy škorica pozitívne pôsobí na lepšiu cirkuláciu krvi v našom tele. Na svedomí to má látka ,,kumarín“, ktorá sa používa aj v boji s nepríjemným infarktom či mŕtvicou.
Napokon, škorica v káve priaznivo stimuluje aj funkcie mozgu, predovšetkým pamäť a koncentráciu, ktoré počas pracovného dňa určite oceníte. Dokonca, jej dlhodobé užívanie môže blokovať aj vznik nepriaznivých usadenín v mozgu, ktoré môžu viesť až k vzniku Alzheimerovej choroby.