Polievky, na ktoré nepotrebujete veľa surovín
Frankfurtská polievka
Nakrájame si cibuľu na drobno, opražíme na oleji. Spravíme si zásmažku, pridáme papriku a zalejeme litrom a pol vody. Premiešame a varíme 5 minút. Polievku dochutíme, pridáme dva párky nakrájane na kolieska a povaríme. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a máme hotovo.
Demikát
Do polievkovej misky si nakrájame tenké dva krajce chleba a pridáme jedno 125 g balenie bryndze. V hrnci si prevaríme vodu s celou cibuľou, ochutíme rascou, paprikou a soľou. Vývar precedíme do misky s chlebom a bryndzou, premiešame, necháme chvíľu odstáť a podávame.
Vajíčková polievka
100 gramov koreňovej zeleniny si pokrájame na drobno a uvaríme v osolenej vode Rozbijeme si dve vajíčka a zmiešame s deci mlieka, trochou soli a 50 g krupice a pomaly vlejeme do vriacej vody. Chvíľu povaríme a môžeme konzumovať. Polievku môžeme dochutiť rascou.