Zemiakový šalát nesmie chýbať na žiadnom stole. Tento šalát je nielen chutný, ale má aj málo kalórií.
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 10 ks zemiak
- 3 ks cibuľa
- 3 ks kyslá uhorka
- 2 PL olivový olej
Na nálev budeme potrebovať:
- 600 ml voda
- 2 PL ocot
- 2 ks bobkový list
- 5 ks čierne korenie
- 2 ks nové korenie
- 1 ČL celá rasca
- 2 ČL soľ
- 2 ČL cukor
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení ich necháme vychladnúť, aby sa nám lepšie šúpali.
Zo surovín na nálev pripravíme odvar. Vodu povaríme s octom, bobkovým listom, čiernym korením, novým korením, soľou, rascou a cukrom približne 15 minút. Medzi tým si nakrájame cibuľu nadrobno. Nálev si scedíme a pridáme doň nakrájanú cibuľu a varíme ešte 3 minúty.
Zemiaky ošúpeme a narežeme na látky. Pripravené zemiaky zalejeme pripraveným nálevom tak, aby boli zemiaky ponorené v náleve. Pridáme nadrobno nakrájané uhorky a olivový olej. Podľa potreby šalát ešte dochutíme.
Šalát chutí najlepšie na druhý deň.
Prajeme dobrú chuť.