Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Súťaže

Vyber si, čo chceš a vyhraj prvý album Darinky Rolincovej!

Vychádza rozšírené vydanie debutového albumu Darinky Rolincovej: Keby som bola princezná Arabela.

Počúvajte Popoludnie s Martinou a Milanom, zapojte sa do súťaže Vyber si, čo chceš a vyhrajte. 

Najskôr vyplňte formulár (viď. nižšie).

Keby som bola princezná Arabela je debutový album Darinky Rolincovej, ktorý nahrala pre Opus ako 11-ročná v roku 1982.

Darinka bola už vtedy veľmi populárna a toto postavenie na scéne potvrdila aj ako dospelá interpretka vystupujúca pod menom Dara Rolins, čo je jedinečný unikát. Nie je – a to ani vo svete – veľa takých prípadov, kedy mimoriadne populárna detská spevácka hviezda potvrdí svoj hviezdny status aj v dospelom veku.

Darinka Rolincová, v súčasnosti Dara Rolins, je práve takou úžasnou výnimkou, ktorá sa popri svojej súčasnej tvorbe môže hrdo hlásiť aj ku svojim speváckym začiatkom.

Album obsahuje 13 pôvodných piesní a je obohatený o 10 bonusov, medzi ktorými sú aj veľké duetové hity s Petrom Nagyom (Aprílové deti) a Karlom Gottom (Zvonky štěstí). Nechýbajú na ňom aj skladby z televíznych projektov Cengá do triedy (Dve mamičky, Športové drevo, ZOO) a Zázračný autobus (Harmonika, harmonika) alebo televízneho filmu Monika a pes (Monika a pes, Sen hviezdy), ako aj spoločný duet s Ivanom Krajíčkom (Detská diskotéka).

Rozšírené vydanie vychádza po prvýkrát v CD verzii a je doplnené pôvodným i novým sprievodným textom autorov Pavla Danišoviča (1982) a Juraja Čurného (2021). "Nostalická spomienka na moje rané detstvo a úplné začiatky kariéry. Sú to pesničky, ktoré navždy zostanú v pamäti nielen mojej, ale aj všetkých mojich rovesníčok a ich detí,“ komentuje vydanie albumu Dara Rolins.

zdroj: PR článok